Klik Sini Dulu Meh... =D

Kata-kata dari pemunya blog....

Assalammualaikum & salam sejahtera....selamat dtg ke blog yg simple ni...sudi2lah menjenguk dan kalau blh, jgn lupa follow yerk...nadi blog saya, adalah anda semua yang follow blog ini...thanks semua.... (^_*)


Tuesday, 12 July 2011

20 cara buat roomate anda giler...

Selamat ptg semua...

Hari ni ak nk share note dr mane dtgnye ak pon xthu..hehe...penulis sbnr x di ketahui...note ni roomate ak mse ktorg blanjar kat uitm shah dulu yg jumpa..haha....giler tertonggeng terlentang kitorg gelak...jommm ak share....

20 cara buat roomate anda giler...

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat
roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik &
terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi
tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah
balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan
tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku
berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah
sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia
tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap
hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak
boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan
pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap
apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah
lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia
keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke
McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh,
sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu
buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yg anda dah lupa pesanan
tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan
menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap
kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan
telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai
habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara
mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan
rumah/kampung. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang.
Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa
yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu
opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan
confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa
member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah
tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh
dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan
selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk
beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak
rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata
“Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”.
Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam
kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia.
Mesti dia terkejut sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

haha...sape2 yg pernah ade roomate akn dpt menghayati note ni dgn btul2 lawak...haha......kepada ex roomate sy NORAKMAIDAYU kenangan gelak guling2 yg x mungkin di lupe kn.....hahaha 

ok, sumber di ambil dr : UMPLifeForum



TQ sudi baca..komen la..jgn segan2 (^_*)

8 memberi komen:

lilypelangi said...

memang sah giler ! :D

hafizah_ismail said...

baru baca pun dah rasa cam giler..haha

Wani said...

org yg bce yg giler kn2...??hehehe

syazwan aizad bin abdul mutalib said...

eh. mcm kenal entri ni. huu
http://www.facebook.com/note.php?note_id=451893862752

Wani said...

dh bersepah2 da entry syazwan...haha

Feeqachan (afiqah yusof) said...

hahaha..silap hari bulan rrumet tepon wad tg rambutan suh amik kite..haha

Wani said...

haha...bkn rummate yg giler..kite yg giler rumpenye..haha

ABC said...

haha..sengal2