Klik Sini Dulu Meh... =D

Kata-kata dari pemunya blog....

Assalammualaikum & salam sejahtera....selamat dtg ke blog yg simple ni...sudi2lah menjenguk dan kalau blh, jgn lupa follow yerk...nadi blog saya, adalah anda semua yang follow blog ini...thanks semua.... (^_*)


Monday, 25 July 2011

Ayat-ayat selepas kahwin...

Salam semua.....

haiiyyyaakkk...sebelum pulang dr keje...aku nk kongsi ini ayat-ayat selepas kahwin...haha.....sedikit sebanyak, aku rasa memang ada ayat-ayat ini semua digunakan...apa lagi...jom lah hayati...haha...hayati gitu....jom   

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..??!!

haaaaaaaaa...ape komen kalian semua, isssshhhhh minta di jauhkan...nauzubillah ye...heehe...k, slmt ptg semua....


TQ sudi baca..komen la..jgn segan2 (^_*)

9 memberi komen:

aesh came said...

hehe budak2 single bc pun x jd nk kawen bc ni~~kuikuikui mbe not that bad kut life after marriage, ada ape couple yg sampai ke tua masih romatik..hehe yg penting dua2 pihak kena accept kelemahan masing2, dh kawen sesama suami isteri jgn nk tunjuk pandai/berlagak (sungguh pun ko mmg lebih terer dr dia dh hal2 tertentu..)& the most penting factor--> doa that your marriage is blessed with harmony & keamanan sehingga la tata dunia...ngeh ngeh mcm byk pengalaman je aku ni~ LOL

Wani said...

haha...btul2....

ROSMARIEZA BINTI ROFIEE said...

takut seyh~

nexx said...

yer betuiiii~hopefully tak dapat laki camni.. nak laki romantik for ever ever ^^

Wani said...

hehe...romantik & sentiasa bertolak ansur..hooyeeehh..

amir aizat said...

cool lah entry ni,hehe

Wani said...

cool kn...huyyyeee... =p

Khamiza-Khalisha said...

sempoi..hahahha

princess violet said...

hahaha!!